Previous Next

Олексій Бруслик: Плануємо створити координаційні ради з питань ВПО при райвійськадмиіністраціях і в громадах

Надрукувати

25 квітня заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик із робочим візитом відвідав Новооржицьку громаду Лубенського району. Ознайомився з місцем компактного проживання ВПО у селі Лазірки та поспілкувався з переселенцями.

МКП функціонує на базі професійно-технічного училища №46. За часи війни у ньому проживало більше 90 переселенців, нині – 54 ВПО, більшість із них із Донецької області.

«Громади та область роблять усе можливе, щоб підтримати постраждалих внаслідок війни українців, допомогти їм адаптуватися та знайти альтернативне житло, – наголосив Олексій Бруслик. – У багатьох людей немає куди повертатися. Громади мають надавати внутрішньо переміщеним особам пропозиції щодо приватних домоволодінь, які є на їхніх територіях. Також потрібно розглянути варіант залучення меценатів для допомоги людям із метою облаштування їх житла».

У гуртожитку обладнали кухні для приготування їжі, міжнародні організації забезпечили заклад холодильниками та пральними машинами, нині облаштовують дитячу кімнату.

«Протягом місяця плануємо опрацювати всі варіанти альтернативного житла для переселенців у регіоні та створити координаційні ради з питань ВПО при райвійськадміністраціях і в громадах. Будемо комплексно підходити до вирішення питання, щоб розуміти, хто та де може бути більш корисним», – розповів Олексій Бруслик.

Він також зауважив, що переселенці теж мають долучатися до процесу облаштування свого тимчасового житла, знаходилти роботу на новому місці проживання, брати участь у житті громади.