На Полтавщині успішно реалізують соціально значущі проекти

Надрукувати

Понад 120 назв соціально значущих книг загальним тиражем близько 79 тисяч примірників видали на Полтавщині з 2000р. за кошти обласного бюджету. Це літературно-художні видання, історико-краєзнавча та дитяча література, довідкові та інформаційні видання.

Про це повідомила на  засіданні постійної комісії Полтавської облради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

«Консультативний дорадчий орган – Експертна рада з випуску соціально значущих видань авторів області здійснює відбір видавничих проектів, які рекомендує для включення до проекту Плану випуску соціально значущих видань, що погоджується профільними комісіями обласної ради з відповідними рекомендаціями», – зазначила Вікторія Пилипенко.

Минулого року за кошти обласного бюджету випустили 11 видавничих проектів.

Всього реалізовано соціально-значущих видавничих проектів на загальну суму 398 тис. грн.

Книги, видані за кошти обласного бюджету, передають бібліотекам, творчим спілкам і товариствам області, видавництвам та авторам.

Крім того минулого року за  кошти обласного бюджету реалізували 4 проекти громадських організацій. Це проект ГО «ВелоПолтава» «Місцями пам’яті української революції 1917-1921 років», Диканської районної екологічної дитячої ГО «Зелене серце» «Впровадження роздільного способу збору сміття у навчальних закладах Полтавської області» та два проекти «Полтавської обласної організації інвалідів» «Військова служба за контрактом у нацгвардії України» та «Дізнайся та дій».