Previous Next

Дмитро Лунін бере участь у Міжнародному саміті міст і регіонів «Партнерство для перемоги»

Надрукувати

Триває другий день Міжнародного саміту міст і регіонів «Партнерство для перемоги» у межах Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Глава держави виступив на заході.

«Наша сила – в наших людях. Я дуже вдячний нашій більшості громад і всім нашим людям. Якщо вважати цю війну протистоянням ідей, то разом із перемогою нашої держави неминуче відзначимо й перемогу ідеї, що люди – важливі. Кожен і кожна. Усі наші громади. Кожне українське місто, кожне містечко, кожне наше українське село. Уся наша держава. І завдяки такому підходу замість руїн, які принесла і несе нам Росія, ми всюди відбудуємо справжнє українське життя – європейське вільне життя. Таке життя, яке наші люди – звичайні, але вільні – поважають. Таке, в якому кожну людину поважають».

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін бере участь у Міжнародному саміті.

«Керівництво держави, областей, громад разом з очільниками закордонних міст та регіонів, міжнародних організацій обговорюють післявоєнне відновлення, потреби громад, покращення інвестиційного клімату, спільні проєкти. Налагоджуємо співпрацю з іноземними колегами, зміцнюємо партнерство з очільниками європейських міст, які з першого дня війни допомагали нашій області та продовжують її підтримувати, – розповів Дмитро Лунін. – Працюємо заради перемоги, на благо Полтавщини та її жителів».

До участі в заході запрошені керівники громад, голови ОВА та РВА, голови облрад, народні депутати України, керівництво українських асоціацій ОМС і члени уряду. З іноземного боку до заходу долучилися керівники муніципалітетів інших держав, керівники регіонального рівня, керівники національних асоціацій ОМС, посли та представники міжнародних організацій, що працюють в Україні. Загалом в онлайн- та офлайн-режимі в саміті беруть участь представники 40 держав.