Previous Next

Олексій Бруслик: «На рівні області розробляємо програму підтримки ветеранів»

Надрукувати

13 квітня заступник начальника Полтавської облвійськадміністрації Олексій Бруслик під час робочого візиту до Миргорода зустрівся з головою громади Сергієм Соломахою. Серед питань, які порушили на зустрічі, – підтримка військовослужбовців, ветеранів війни.

«Нині Мінсоцполітики та Мінветеранів напрацьовують законодавство, формують політику по роботі з ветеранами. Досвід 2014 року неспівставний із тим, що буде зараз. Роботу з ветеранською спільнотою має проводити кожна громада. Військові повертаються поранені, збільшується кількість сімей загиблих, і ця проблематика лише наростає, – говорить Олексій Бруслик. – На рівні області розробляємо програму підтримки ветеранів. Зараз аналізуємо місцеві програми, щоб кращі практики поширювати на інші території».

За словами Сергія Соломахи, торік із місцевого бюджету на підтримку військовослужбовців та їхніх сімей спрямували 40 мільйонів гривень. Цього року – уже близько 30 мільйонів.

«У нас є програма соціального захисту захисників і захисниць. І вона включає допомогу не лише місцевим військовим частинам. Передбачена допомога сім’ям загиблих військових, виділення грошей на лікування, оздоровлення на курортах Миргорода не лише для військових, а й для їхніх рідних, – розповів Сергій Соломаха. – Крім того, в громаді надають соціальні, психологічні та консультативні послуги ветеранам війни».

На зустрічі також обговорили соціальні питання й екологічні ініціативи Миргорода, використання земель.

У громаді зареєстровано близько 7 тисяч внутрішньо переміщених осіб та обладнано два місця компактного проживання переселенців. Олексій Бруслик наголосив на тому, що підтримка ВПО має бути на високому рівні. На цьому етапі важливо, щоб люди інтегрувалися в громаді, знаходили роботу та житло. В населених пунктах є кілька приміщень комунальної власності, які можна реконструювати під гуртожитки для ВПО.

Олексій Бруслик оглянув умови проживання 43 переселенців на базі Миргородської спеціальної школи. Не зважаючи на зайнятість спальних корпусів, освітній процес у школі організований у змішаній формі. Діти з самого Миргорода та ВПО навчаються очно.