Previous Next

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області прозвітувало про свою роботу за рік та визначили завдання на поточний

Надрукувати

На підсумковому засіданні колегії Пенсійного фонду України у Полтавській області обговорили підсумки роботи у 2018 році та визначили завдання на 2019 рік.

На засіданні начальник Головного управління Володимир Тараторін зауважив, що нині пенсійним забезпеченням в області охоплено майже 438 тис. громадян, а загальна сума виплачених мешканцям регіону пенсій протягом 2018 року склала 13,4 млрд. грн, що на 2,6 млн грн  більше, ніж за попередній рік з яких 22 тис. – колишні військовослужбовці.

«Полтавщина одна з найперших областей, яка займає перші місця у багатьох галузях. По підсумках роботи Пенсійного фонду будемо теж мати гарні показники і найголовніше, наша основна мета – забезпечення вікової  частини області, яка надзвичайно вразлива.  Дуже важливо проводити своєчасну виплату пенсій.  Підтримую ініціативи, які хоче впровадити пенсійний фонд по соціальному внесенні», – сказав голова облдержадміністрації Валерій Головко.

У числі пенсіонерів Полтавщини налічується 84,5 тис. громадян, які продовжують працювати. В області оперативно забезпечується виплата пенсій близько 9 тис. вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус розповів, що наразі весь пенсійний фонд працює над одним великим завданням – проведення перерахунку пенсій.

«Головне управління в Полтавській області справиться з цим завданням і вже з березня наші пенсіонери отримають відповідне підвищення. Передбачено, що ми повинні на 50% врахувати індекс інфляції та на 50% зростання рівня середньої заробітної плати. Ми сподіваємося, що Уряд найближчим часом прийме відповідне рішення Кабінету Міністрів України, і ми проведемо перерахунки для пенсіонерів», – зазначив Євгеній Капінус.

Начальник Головного управління додав, що у новий, 2019-й рік, із новими пенсіями увійшли як колишні військовослужбовці, так і окрема частина громадян, що одержують трудові пенсії. З 1 січня 2019 року військові пенсії на Полтавщині зросли, в середньому, на 415 гривень, а за два роки стануть більшими приблизно вдвічі.

Також під час засідання про свою роботу прозвітували начальник Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Роман Ареп'єв та начальник Миргородського об'єднаного управління Віктор Бакало.