Previous Next

У Полтаві відкрили меморіальну дошку Герою України Віталію Грицаєнку

Надрукувати

Сьогодні на фасаді Полтавської ЗОШ №20 імені Бориса Серги відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя України Віталія Грицаєнка, який боронив Маріуполь. Меморіальну дошку встановили на фасаді школи, де навчався боєць.

За словами начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, головне завдання кожного українця – пам’ятати, яку велику ціну захисники та захисниці віддають за незалежність України. 

«Ми сьогодні зібрались вшанувати пам'ять нашого земляка Героя України Віталія Грицаєнка. Справжнього героя, який загинув у бою, захищаючи нашу незалежність та свободу. Війна ще не закінчилася і зло поряд, ми повинні з вами пам’ятати, що завдяки нашим захисникам та захисницям ми з вами можемо жити у вільній країні. Ми обов’язково переможемо», – зазначив Дмитро Лунін.

На відкритті дошки була присутня родина загиблого – дружина Вікторія та син Святослав.

«Він завжди був відважним, розумним, мав щире серце. Віталік – приклад для наслідування майбутньому поколінню. Його вже більше року немає поруч, але він щохвилини та щодня в моїх думках та серці. Взявши до рук зброю, він боровся за всіх нас. Вірю, що ця меморіальна дошка буде нагадуванням прийдешнім поколінням про високу ціну незалежності України», – зауважила Вікторія Грицаєнко. 

Він кожного дня удосконалювався, був завжди першим на виконанні бойового завдання, завжди підтримував побратимів – так про Віталія Грицаєнка говорить майор Сергій Цисарук. 

«Наш побратим Віталій «Гоголь» Грицаєнко – це справді людина честі. Людина, яка виховала й зростила велику кількість військовослужбовців нашого підрозділу «Азов», які обороняли Маріуполь, які увійшли до світової історії. Саме його велика заслуга, що наші воїни показали достойний бій та дали достойну відсіч противнику. Наше основне завдання – зберегти пам'ять про воїна та героя Віталія», – зауважив Сергій Цисарук.

Полтавець Віталій Грицаєнко (позивний «Гоголь») служив у полку «Азов». Загинув 19 березня у Маріуполі під час виконання бойового завдання. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Віталію Грицаєнку посмертно присвоєно звання Героя України.