У закладах освіти в громадах області створюють класи безпеки

Надрукувати

На Полтавщині з вересня минулого року в школах та вишах області створили 22 класи безпеки. У них діти й молодь систематично підвищують знання з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлюються з правилами пожежної, мінної безпеки, формують навики самозахисту, надання домедичної допомоги, порятунку в умовах надзвичайних ситуацій.

Про це на апаратній нараді повідомив заступник директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації Віктор Стеблянко.

За його словами, у планах – довести їх кількість  до 100 до кінця року.

Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в області на постійній основі проводять навчання з цивільного захисту та інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань безпеки життєдіяльності. Для працюючого населення заходи проводять за місцем роботи, для дітей дошкільного віку, учнів та студентів – в освітніх закладах, для непрацюючого населення – у спеціальних консультаційних пунктах.

«У них може прийти кожен житель громади та отримати консультацію з питань цивільного захисту. За останній рік в області відкрили 46 консультативних пунктів, – розповів Віктор Стеблянко. – Хочу звернутися до всіх керівників, що кожен старостат має стати таким пунктом».

Державною службою з надзвичайних ситуацій була розроблена пам'ятка – «Абетка безпеки», яка має покрокові інструкції більшості небезпечних ситуацій, що можуть трапитися у житті. Завантаживши її на смартфон, кожен буде на крок підготовленішим до надзвичайних подій.

Віктор Стеблянко нагадав і про мінну безпеку. Охочі можуть пройти навчання зі спецкурсу «Мінна безпека».

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що потрібно активізувати роботу щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та з питань безпеки життєдіяльності. Звернувся до керівників громад посилити діяльність у цьому напрямі. Головам РВА та відповідним структурним підрозділам доручив посилити роботу зі створення класів безпеки.