Previous Next

Миргородський санаторій «Слава» – учасник експериментального проєкту з надання соціальних послуг ВПО

Надрукувати

Перший заступник Міністра соціальної політики України Дарія Марчак під час робочого візиту до Миргорода відвідала державний спеціалізований санаторій «Слава». Заклад визначено учасником експериментального проєкту Мінсоцполітики України з надання соціальних послуг окремим категоріям ВПО.

«Міністерство соціальної політики реалізує експериментальний проєкт із надання в закладах охорони здоров’я окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та переселенцям, – розповіла Дарія Марчак. – В Україні обрано два санаторії сфери управління Мінсоцполітики, які отримають можливість надавати такі послуги».

Серед них миргородський санаторій «Слава» та спеціалізований трускавецький санаторій «Батьківщина». У закладах змінили організаційно-правову форму державної установи на державні некомерційні підприємства.

Дарія Марчак разом із заступником начальника Полтавської ОВА Олексієм Брусликом оглянули умови та процес підготовки закладу до прийому людей.

Передбачено, що заклад може одночасно надавати соціальні послуги для понад 340 людей похилого віку та людей з інвалідністю з числа ВПО. Соціальні послуги з надання притулку, підтриманого проживання та соціальної адаптації для визначених категорій у межах проєкту будуть надавати безоплатно за кошти державного бюджету.

Експериментальний проєкт триватиме до 31 грудня 2024 року.