Previous Next

Дмитро Лунін: «Соціальний захист жителів Полтавщини – один із пріоритетних напрямів роботи»

Надрукувати

5 квітня в Миргороді відбулося засідання круглого столу щодо соціального захисту населення Полтавської області. Участь у заході взяли перший заступник Міністра соціальної політики України Дарія Марчак, заступник голови Національної соціальної сервісної служби України Тетяна Лактіонова, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, його заступник Олексій Бруслик, народний депутат Олексій Устенко, представники районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

«Із точки зору соціальної сфери ми розуміємо, з якими викликами зіштовхнулися люди. З одного боку, нам потрібно терміново реагувати на ці виклики. З іншого – одночасно перебудовувати систему соціальної підтримки так, щоб вона могла гнучко й швидко реагувати на потреби громадян», – зауважила Дарія Марчак.
За її словами, чи не найбільше навантаження лягає саме на місцеві рівні, на конкретних людей, які працюють у сфері соціального захисту.
«Для нас дуже важливо синхронізувати спільні дії, зрозуміти, що можемо зробити вже зараз на державному рівні. Важлива взаємодія з кожним регіоном», – підкреслила Дарія Марчак.
Про те, як функціонує і розвивається сфера соціального захисту області поінформував начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
Зазначив, що Полтавщина – тилова область, яка з початку війни займалася підтримкою сусідніх регіонів, а також евакуацією людей. Прийняла більше 200 тисяч переселенців. Зараз офіційно на її території знаходяться 192 тисячі ВПО.
«Полтавщина з початку повномасштабної війни стала надійним тилом і продовжує допомагати всім, хто цього потребує. Основними напрямами роботи залишаються реабілітація, зокрема й психологічна, соціальна адаптація захисників і захисниць. Також плануємо розвивати ветеранські хаби. Розглядаємо питання збільшення кількості ліжко-місць в інтернатних закладах, – зазначив Дмитро Лунін. – Соціальний захист жителів області – один із пріоритетних напрямів роботи. Напрацьовуємо ефективні рішення, які надалі зможемо реалізувати для людей».
Очільник ОВА поінформував, що в області забезпечується своєчасна реалізація 44 державних соціальних програм, під дію яких підпадає близько 50% населення області. Крім того, проводяться системні заходи з реалізації Комплексної програми соціального захисту населення. Програма працює за 47 напрямами й охоплює 11 пільгових категорій. Під її дію підпадають близько 36 тисяч мешканців області. Пріоритетним напрямом залишається підтримка наших воїнів, які захищають незалежність України, та членів сімей загиблих.