Previous Next

Максим Калінін відвідав заклади освіти, культури та ЦНАП у Сергіївській громаді

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін із робочою поїздкою відвідав Сергіївську територіальну громаду.

Разом із начальником Миргородської РВА Віталієм Дяківничем та головою громади Ігорем Лідовим ознайомилися з роботою Розбишівської гімназії. Навчальний заклад є громадсько-активною школою та постійним учасником різноманітних проєктів. Серед реалізованих за останні кілька років – «Школа починається з фойє», «Їдальня моєї мрії», «Зелена школа», «Встановлення фільтрів для води». Встановили на території гімназії і спортивний майданчик з антивандальними тренажерами. У закладі облаштували укриття. Створили там усі належні умови. Нині завершують ремонт санвузлів.

«Попри виклики воєнного часу діти повинні здобувати якісну освіту. В гімназії  дбають про безпеку дітей під час навчання. Заклад наразі працює в очній формі. Заради безпеки дітей тут обладнали укриття. Туди спускаються під час сигналу «Повітряна тривога» учні, – сказав Максим Калінін. – Проговорили з директоркою закладу актуальні питання і потреби. Нині є необхідність у комп’ютерах. Попрацюємо, щоб допомогти».

Відвідали й Будинок громади. У ньому розташовані ЦНАП, бібліотека, Центр культури та дозвілля, хореографічний, вокальний і образотворчий гуртки.

«У ЦНАПі можна отримати 180 послуг. Обслуговує центр щодня до 30 людей. Надаємо роз’яснення, консультації. Є послуги реєстратора, можна отримати витяги, паспортні послуги, відомості з Державного земельного кадастру», – розповів голова громади Ігор Лідовий.

Оглянули й Сергіївський ліцей і місцевий дитячий садок. Для безпеки вихованців облаштували для двох закладів укриття на 220 осіб.

У громаді допомагають переселенцям налагодити життя. Створюють не лише прихистки, а й інтегрують ВПО в місцеву спільноту. Наразі вже 18 сімей прийняли рішення залишитися в селах. Облаштовують будинки, діти ходять до школи та дитячого садочка. Люди влаштовуються на роботу, дехто відкриває своє виробництво.