На Полтавщині посилять заходи щодо протидії захворюваності на кір

Надрукувати

На засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердили План дій щодо готовності та реагування на спалах кору в Полтавській області. План передбачає насамперед зниження ризиків зараження вразливих верств населення і першочергову вакцинацію цих груп.

Генеральний директор Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Андрій Хайлов зауважив, що в області є 9704 дози вакцин проти кору.

«В регіоні є достатня кількість вакцин, кабінети та пункти проведення щеплень забезпечені всім необхідним для проведення імунізації, – наголосив Андрій Хайлов. –  Важливо робити щеплення дітям своєчасно, адже кількість невакцинованих дітей може викликати ріст захворюваності. Нині зафіксовано спалахи кору в Рівненській, Тернопільській і Волинській областях».

За словами Андрія Хайлова, торік в області спостерігався достатній показник зі щеплень від кору, паротиту та краснухи. Ці показники становлять понад 98% виконання річного плану щодо охоплення щепленням дітей та дорослих.

Також на комісії затвердили склад робочої групи з питань готовності та реагування на спалахи кору в Полтавській області.