Previous Next

5 лютого стартує реєстрація ЗНО на Полтавщині

Надрукувати

 

5 лютого 2019 року розпочинається реєстрація для участі у ЗНО.

Про особливості незалежного оцінювання 2019 року розповіли на прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини».

Як повідомила директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Олена Харченко, цього року всі здобувачі повної загальної середньої освіти, які навчаються в 11 класах, або здобувають повну загальну освіту в закладах професійно-технічної освіти чи у закладах вищої освіти І-ІІ рівня акредитації мають здавати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

«Державна підсумкова атестація у формі ЗНО з української мови та літератури є обов'язковою. Також випускники 11-тих класів мають скласти державну підсумкову атестацію з трьох предметів: української мови та літератури, математики чи історії України (на вибір), або географії, іноземної мови, хімії, біології, фізики. Випускники професійно-технічних навчальних закладів, або закладів вищої освіти І-ІІ рівня акредитації мають складати державну підсумкову атестацію з двох предметів: обов'язково українську мову та інший предмет, або математику чи історію України. Нині на ЗНО зареєструвалося 12 600 учасників. У Полтавській області працюватиме дев'ять округів – місто Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Карлівка, Гадяч, Горішні Плавні, Пирятин та Кобеляки», – зазначила Олена Харченко.

За її словами, сертифікат, який вступник подає для вступу до вищої школи може бути за 2017-19 роки, за виключенням сертифікату з іноземної мови. Сертифікат з іноземної мови має бути за 2018-19 роки.

Змінено й терміни творчих конкурсів. Їх мають провести з  1 по 10 липня, тобто до того, як абітурієнт подасть заяву до ВНЗ. Це стосується тих абітурієнтів, які планують продовжити навчання на умовах державного замовлення.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти  Олександр Сидоренко повідомив, що для реєстрації необхідно підготувати копію паспорта, дві додаткові фотокартки для документів розміром 3х4 см. із зображення, що відповідає досягнутому віку, реєстраційну картку, яку необхідно сформувати, скориставшись спеціальним сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті УЦОЯО, копію документа про повну загальну середню освіту.

Додаткову довідкову інформацію можна отримати за адресами Харківського РЦОЯО:

Довідково про ДПА для осіб, які у 2019 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО: