Previous Next

Білицький ліцей отримав 30 сучасних ноутбуків від проєкту «СпівДія Ноут»

Надрукувати

У межах національної ініціативи «СпівДія Ноут» освітні заклади, самозайняті особи, представники громадського сектору та учні мали змогу отримали 5000 сучасних ноутбуків. Загалом учасниками проєкту стали понад 1800 закладів освіти. Левову частину техніки отримали ті області нашої країни, де відбувалися або тривають бойові дії.

За словами директора Полтавського обласного молодіжного центру Світлани Громцевої, на конкурс було подано більше 4 000 заявок. Серед такої великої кількості учасників 30 ноутбуків вдалося отримати Білицькому ліцею № 1.
«Прийом заявок на участь у проєкті відбувався з 5 до 15 грудня. Цього разу заявок було на понад 50 тис. ноутбуків. Тобто видача йшла з розрахунку 1 наявний ноутбук до 10 бажаних. Цього разу у конкурсі брали участь 87 навчальних закладів Полтавщини. Заявка одного з них – Білицького ліцею №1 – була підтримана організаторами. Тож тепер ліцей отримав 30 сучасних ноутбуків», – зазначила Світлана Громцева.
Подати заявку від Білицького ліцею №1 на участь у проєкті вирішив один з учнів, який приїхав до Полтавщини з окупованих територій Бердянського району, говорить директор Білицького ліцею №1 Вікторія Савченко.
«Ми з ним знайшли спільну мову й почали працювати над втіленням мрії. Звісно, ми дуже раді, що все так добре вийшло. У нас багато внутрішньо переміщених дітей, тому для нас ця техніка дуже важлива», – зазначила Вікторія Савченко.
Також 127 ноутбуків отримають діти з 5 шкіл Донеччини, які зараз перебувають у Полтавській області. Серед них Великоновосілківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.
«Ми закінчували навчальний рік дистанційно. Звісно все, що могли забрати зі шкільної техніки, ми забрали. Відправили вчителям та учням, але всіх забезпечити технікою не вдалося. Ноутбуки, які ми отримуємо, підуть до дітей пільгових категорій. Ми вже сконтактували з усіма, й сьогодні будемо поштою їх відправляти, щоб діти мали змогу отримувати якісне навчання», – зауважила директорка Великоновосілківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Олена Авілова.
Як зазначили організатори проєкту, більшість техніки пішла у прифронтові області – Харківську, Сумську, Донецьку, Запорізьку, Миколаївську, Херсонську, Дніпропетровську, Чернігівську.