Previous Next

Дмитро Лунін ознайомився з роботою реконструйованого Центру ПМСД у Нехворощанській громаді

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін і начальник Полтавської РВА Дмитро Романов відвідали Нехворощанську територіальну громаду. У межах візиту ознайомилися з роботою реконструйованого Центру первинної медико-санітарної допомоги.

«У Нехворощі діє реконструйований сучасний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Він розташований на базі медзакладу, який існує вже 165 років, – зауважив Дмитро Лунін. – На проведення реконструкції спрямували понад 9,1 млн грн субвенції з держбюджету та 3,6 млн грн – із місцевого. Торік оновили деякі приміщення, поповнили кабінети сучасним медичним і комп’ютерним обладнанням, меблями, ліками для невідкладної допомоги. За рахунок благодійників придбали фізіотерапевтичну апаратуру».
Також при Центрі функціонує екстрена меддопомога, є дві «швидкі». Є потреба у ще одному авто, щоб лікарі могли доїжджати у віддалені села.
«Якісна первинна медико-санітарна допомога починається із відремонтованих кабінетів та сучасної діагностики. Працюємо в цьому напрямі», – підкреслив Дмитро Лунін.