• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Належне управління земельними ресурсами сприятиме суттєвому наповненню бюджетів громад», – Олексій Бруслик

Під головуванням заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика відбулася онлайн-нарада з питань врегулювання земельних відносин під час воєнного стану та контролю за використанням та охороною земель Полтавщини.

До участі в ній долучилися представники громад області, профільних департаментів та управлінь, громадських об’єднань фермерів.
«Маємо низку питань, які пов’язані з врегулюванням земельних відносин у громадах Полтавщини. Їх ініціювали для обговорення. Політика децентралізації систематично здійснюється за різним напрямами й галузями. Один із фундаментальних – делегування повноважень щодо управління земельними ресурсами тергромадам, – зауважив Олексій Бруслик. – Земельні питання – це сфера, яка потребує особливої уваги й виважених підходів. Належне управління земельними ресурсами сприятиме суттєвому наповненню бюджетів громад».
Експерт із питань управління активами та земельними ресурсами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Роман Романко зауважив про можливість отримати відповідні роз’яснення та консультації у сфері земельних питань громадами-партнерами, а також охочими ними стати. Зокрема, вони стосуються питань поновлення договорів земельних ділянок, особливостей надання ділянок для ВПО та релокованого бізнесу, змін цільового призначення угідь та ін.
Про судову практику щодо захисту інтересів територіальних громад із земельних питань розповіла директор юридичного департаменту Полтавської ОВА Тетяна Кожевнікова. Вона акцентувала на необхідності приведення у відповідність нормативно-грошової оцінки земель для об’єктивного нарахування орендної плати і відповідних надходжень у бюджет.
«Полтавська область має значні земельні ресурси. Фонд становить 28 750 тис. га. У структурі домінують сільськогосподарські землі, які займають 76% території», – зауважив директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов.
За його словами, Державний контроль за використанням та охороною земель здійснюється ОМС відповідно до Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» у разі прийняття відповідною радою рішення про здійснення такого контролю.
За даними Лубенської, Хорольської, Миргородської, Карлівської, Опішнянської, Скороходівської, Терешківської громад, дані рішення з контролю за виконанням та охороною земель уже прийняті. Відповідні повноваження покладено на сектори державного контролю за використанням та охороною земель, призначено уповноважених осіб.
За словами Олексія Бруслика, ОВА буде й надалі активно реагувати на запити щодо проведення подібних нарад безпосередньо в районах та громадах Полтавщини.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk