На засіданні регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розглянули 48 заяв

Надрукувати

Під головуванням заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика відбулося чергове засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян. Розглянуто заяви і відповідні документи 48 мешканців області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

За результатами розгляду документів Регіональна комісія прийняла рішення щодо  видачі посвідчень відповідних категорій.

Зокрема, посвідчень учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, дружинам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи. Прийнято рішення щодо видачі повторних посвідчень у зв’язку з їх псуванням, втратою або зміною прізвища заявником. Також розглянуто питання і прийнято рішення про внесення запису до посвідчень громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 1 категорії у зв’язку зі зміною або продовженням групи інвалідності.

Олексій Бруслик зауважив, що питання соціального захисту населення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, перебувають в обласній військовій адміністрації на постійному контролі.