Із 1 квітня на Полтавщині розпочинається весняно-літня заборона на вилов риби

Надрукувати

Нерест риби - це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців. Це період розмноження риби. Тому для створення сприятливих умов проходження нересту водних біоресурсів щороку встановлюється весняно-літня заборона вилову риби.

Полтавським рибоохоронним патрулем видано НАКАЗ про встановлення заборони на вилов риби у нерестовий період, можете ознайомитись за посиланням: http://pl.darg.gov.ua/files/13/03_27_nerest1.pdf 

ТЕРМІНИ заборони для любительського і спортивного рибальства:

на Кременчуцькому водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;

на Кам’янському водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;

в корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня 2023 року;

в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня 2023 року.

При встановленні термінів заборони Полтавським рибоохоронним патрулем враховані рекомендації Інституту рибного господарства НААН України.

ЗАБОРОНЕНО в період нересту здійснювати вилов водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега.

Перелік нерестовищ міститься в додатку до наказу.

ДОЗВОЛЕНО під час нересту:

- вилов ОДНІЙ особі за добу 3 кг + 1 шт*. (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Полтавський патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номером:

(096) 907 5008.