Previous Next

Хто повинен чистити дахи від бурульок у Полтаві?

Надрукувати

4 випадки падіння льодових наростів з дахів будинків зафіксували за січень у Полтаві.  Зсуви вже травмували кількох людей. Зокрема 16-річного юнака у Кременчуці, який нині перебуває в задовільному стані, та 6-річну дівчинку в Полтаві. Про це повідомив на апаратній нараді начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко.

«6-річна дівчинка, на яку вихідними впала крига, нині знаходиться у важкому стані. З цього будинку в 2016-році вже падали бурульки, які смертельно травмували жінку.  Місто має ретельніше стежити за цим питанням», – зауважив Віктор Стеблянко.

На кому лежить відповідальність за збиття бурульок з дахів? Це питання чітко мають з’ясувати в місті. Голова облдержадміністрації Валерій Головко зазначив, що люди повинні знати куди звертатися, аби прибрали льодові нарости.

«Через перепади температури на будинках з'являються льодяні нарости. Люди не розуміють, хто повинен знімати бурульки, чи моніторити ситуацію згідно з погодними умовами.  В місті існують угоди з певними компаніями щодо  обслуговування прибудинкових територій. Міська влада може укласти з ними додаткові угоди на певний період,  щоб вони теж займалися зняттям бурульок з дахів», – наголосив Валерій Головко.

Перший заступник міського голови Андрій Лямін запевнив, що бурульки та сніг з дахів комунальники прибирають щоденно. Відповідають за цей напрямок роботи Управління житлово-комунального господарства та служба надзвичайних ситуацій.

«Робота з видалення льодових наростів на дахах будинків у місті ведеться щодня. Однак техніка, яка може дістатися більшості дахів у нас в обмеженій кількості і майже вся задіяна на цих роботах. Відповідальні за цей напрямок роботи в місті ЖКГ та рятувальники», – розповів Андрій Лямін.

Загалом, за словами Віктора Стеблянка за січень на території області виникло 213 надзвичайних подій, внаслідок яких загинуло 16 людей, травмовано 100 людей з них 17 дітей. Врятовано 39 людей.