Previous Next

Жителів Полтавщини закликають утриматися від спалення сухостою

Надрукувати

У весняний період загроза виникнення пожеж в екосистемах області лишається потенційно високою. Серед причин, які провокують такий стан речей, – спалювання сухої рослинності та сміття.

Ситуацію обговорили під час наради в начальника Полтавської ОВА. 

«Від початку року маємо досить неприємну статистику – рятувальники вже ліквідували 204 пожежі на 167 гектарах землі. Причина не нова – паління сухостою. Цим самим люди наносять екології Полтавщини та країни загалом чималих втрат. На жаль, жертвами вогню внаслідок правопорушень стають і самі люди, – зауважив Дмитро Лунін. – Вкотре акцентую увагу на важливості цієї проблеми».

За словами директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександра Артеменка, протягом минулого року на території області зареєстрували 791 пожежу в природних екосистемах.

«Лише за три дні минулого тижня в екосистемах області зафіксовано 121 пожежу. Занепокоєння викликає загибель людей через самовільне спалювання рослинності. Резонансні випадки сталися в Новооржицькій та Полтавській громадах», – зазначив начальник ГУ ДСНС України в Полтавській області Володимир Салогуб. 

Нагадаємо, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки тягне за собою накладення на громадян штрафу в розмірі від ста (1700 грн) до двохсот (3400 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від двохсот (3400 грн) до трьохсот (5100 грн).

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах  тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060 грн) до трьохсот шістдесяти (6120 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот (15300 грн) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420 грн).