Previous Next

Територіальні громади Полтавщини продовжують реалізацію проєкту «Інтернет-субвенція»

Надрукувати

В області 36 територіальних громад взяли участь у державній програмі «Інтернет-субвенція» та отримали асигнування у розмірі понад 40 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник управління цифрової трансформації ПОВА Сергій Коломоєць під час апаратної наради. 

«В області з 36 громад-учасниць 30 підключили всі населені пункти, визначені програмою, до інтернету. Це 227 населених пунктів. Всього заплановано 245», – розповів Сергій Коломоєць.

За його словами, Драбинівська, Новооржицька, Лубенська та Чорнухинська громади не в повному обсязі виконали програму. Оболонська та Пришибська громади не підключили жодного населеного пункту.

«Головам вищевказаних громад необхідно до 22 квітня звернутися до операторів фіксованого інтернет-покриття для оновлення вартості послуги та провести тендерну процедуру на закупівлю послуг із підключення населених пунктів та закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового інтернету. У разі зростання ціни послуги винести на розгляд сесії ради питання щодо виділення різниці вартості закупівлі», – наголосив заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.