Previous Next

У Полтаві відбувся круглий стіл «В авангарді боротьби за Українську державу»

Надрукувати

З нагоди 90-ї річниці створення ОУН у Полтаві провели круглий стіл «В авангарді боротьби за Українську державу» за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та  обласного осередку Організації Українських Націоналістів.

Як зазначила керівник обласних ОУНівців і модератор зібрання Ніна Кирпотіна, у ці дні 90 років тому у Відні (тодішня Австрійська Імперія) відбувся Перший Конгрес (Великий Збір) українських націоналістів. Організації українських патріотів в еміграції об'єдналися, аби боротися за визволення України від окупаційних російських та польських військ за відновлення проголошеної 22 січня 1919 року соборної незалежної Української держави.

Лідери цих організацій зуміли піднятися над особистими амбіціями задля українського народу і створили одну потужну громадську організацію військово-політичного характеру на чолі з полковником Євгеном Коновальцем. ОУН стала визнаним авангардом українського народу в його боротьбі за свободу на десятиліття. Учасники засідання оглянули презентацію - історичний дискурс діяльності ОУН у контексті історичних подій ХХ століття. Участь у зібранні взяли представники громадських організацій та місцевих осередків політичних партій, створених на ідеологічних засадах ОУН, краєзнавчо-історичного клубу при Полтавській ЦМБ.

Учасники круглого столу погодили план заходів з відзначення на обласному рівні 90-ї річниці створення ОУН, першим з яких був цей захід.