Previous Next

Фахівці соціального захисту населення Полтавщини підбили підсумки роботи за рік

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулася підсумкова колегія Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко, начальники районних і міських управлінь соціального захисту населення,  директори територіальних центрів соціального обслуговування населення, будинків-інтернатів підбили підсумки роботи за минулий рік та окресли плани на поточний.

  Людмила Корнієнко акцентувала увагу на проблемних питаннях і пріоритетних напрямках роботи у 2019 році. Це – поліпшення умов перебування в будинках-інтернатах, соціального захисту учасників антитерористичної операції, зокрема їх лікування та покращення матеріальних умов.

«Як пріоритет у сфері надання соціальних послуг плануємо створення відділення підтриманого проживання у Зіньківському дитячому будинку-інтернаті, що передбачає покращення умов для осіб з інвалідністю. Плануємо продовжувати термомодернізацію інтернатних установ», – розповіла Людмила Корнієнко.

За її словами, в минулому році на реалізацію 48 державних програм соціального захисту населення області за рахунок видатків, що здійснюються  з державного та місцевого бюджетів,профінансовано 6 345 млн грн, що на 47 млн більше, ніж у 2017 році.

«Загалом Департамент забезпечив виконання 25 державних і місцевих програм. Всього було надано допомогу різних рівнів більше 150 тис. сімей області. Через органи соціального захисту населення надається більше 40 видів соціальних допомог», – зазначила Людмила Корнієнко.

З вересня в області діє пілотний проект «пакунок малюка».

«Нині Полтавщина повністю забезпечена «пакунками малюка».  У «пакунку» лежатимуть найнеобхідніші речі для немовляти. Таких пакетів минулого року в область надійшло 5 тисяч. З квітня  цього року пакунки доставлятимуть безпосередньо у пологові будинки», – розповіла Людмила Корнієнко.

На Полтавщині успішно реалізується обласна Комплексна програма соціального захисту. Вона охоплює 28 напрямків. Найбільш актуальними є підтримка сімей загиблих ветеранів АТО.

З 2019 року  запроваджено новий напрямок Програми – оздоровлення з одночасним наданням реабілітаційних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО. На Полтавщині такий статус мають 410 людей. Реалізуватимуть вказаний напрямок через центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.