• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Субсидії грошима: як полтавцям платити за комунальні послуги

Механізм призначення субсидії залишається незмінним.

З 1 січня «живі гроші» на банківський рахунок надходитимуть тим, хто вперше звернувся за субсидією. Тобто всі ті, хто подаватиме документи на субсидію в січні, вже отримуватимуть гроші на оплату комунальних послуг на свій банківський рахунок.

Сім’ї, які отримували субсидії до грудня 2018 року і надалі продовжуватимуть отримувати субсидію в тій же формі, що і раніше.

Про це розповіла заступник директора Департаменту  соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Матуйзо.

 «Визначатимуть розмір субсидій за вже діючим механізмом. Однак, що стосується перерахування коштів, тут механізм дещо змінився. На кожного одержувача житлової субсидії в «Ощадбанку» відкриють облікові записи, на яких буде відображатися сума нарахованої субсидії. В «Ощадбанк» при цьому йти не потрібно. Все буде відбуватися автоматично. Щомісяця постачальники комунальних послуг будуть формувати онлайн-платіжку субсидіанта для «Ощадбанку». Банк, згідно з наданою інформацією, буде перераховувати субсидію. Після того, як буде проведено зарахування коштів, «Ощадбанк» кожному одержувачу субсидій направить смс-повідомлення з розрахунками по кожному підприємству суми субсидій, яка перерахована на його особовий рахунок та додатково суми, які необхідно сплатити сім’ї за спожиті комунальні послуги»,–  розповіла Світлана Матуйзо. 

За словами директора Департаменту  соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили Корнієнко, такі смс-повідомлення отримувачам субсидій мають надійти вже після 18 лютого. У Департаменті відпрацювали всі відповідні заходи. 

«Нині чекаємо на доопрацьований текст повідомлення. Департамент розробить детальну пам’ятку для одержувачів субсидій. Адже люди повинні чітко знати, як правильно, в які терміни, та куди платити кошти», – зазначила Людмила Корнієнко.

Крім того, кошти, які будуть зекономлені одержувачем субсидій, накопичуватимуться  на рахунку в «Ощадбанку». Після закінчення опалювального періоду, а саме на 1 червня, кожна сім’я отримає всю суму зекономлених коштів.

Нині на Полтавщині програмою житлових субсидій охоплено 231 тис. сімей. Це 40% сімей, які проживають в області.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk