Previous Next

У березні 736 громадян отримають допомогу з обласного бюджету

Надрукувати

17 березня в обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання Комісії з розгляду питань з надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету. Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик наголосив на важливості надання матеріальної допомоги жителям області, особливо під час війни.

«Наприкінці минулого року Полтавської обласною радою було затверджено бюджет на 2023 рік, яким передбачено на надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету 31 мільйон 100 тисяч гривень, – розповів Олексій Бруслик. – Протягом січня-лютого 2023 року виплачено допомогу 752 особам».

На засіданні розглянули звернення громадян та прийняли рішення щодо надання матеріальної допомоги 736 громадянам.

Зокрема 71 сімʼї загиблих військових нададуть допомогу на більше ніж 3 млн грн. 74 військовослужбовцям, які отримали поранення, буде виплачено від 5 до 20 тисяч гривень, залежно від ступеня тяжкості захворювання (загальна сума 640 тисяч гривень).

Жителька села Чечелеве Кременчуцького району отримає з обласного бюджету 262500 гривень за пошкоджений (зруйнований) будинок внаслідок збройної агресії росії. Крім того жінці вже виділено допомогу з бюджетів 4 громад району.

Також на комісії позитивно розглянули заяви мешканців області щодо виплати допомоги на лікування, лікування онкозахворювань дітей та дорослих, оздоровлення ліквідаторів ЧАЕС та 4 осіб, що опинилися в скрутному матеріальному становищі.

Крім того, жителька Горішніх Плавнів, якій у березні виповниться 100 років, отримає з обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу в сумі 2000 гривень.