Previous Next

У Полтаві нагородили переможців та лауреатів обласного туру конкурсу «Учитель року – 2019»

Надрукувати

У Полтавському  художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулась урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів обласного туру  24 – го конкурсу «Учитель року – 2019». Змагалися педагоги у чотирьох номінаціях –  «Вчитель інклюзивного класу», «Географія», «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни» – по 5 суперників у кожній.

Попередньо у грудні 2018 року під час відбіркового етапу конкурсу освітяни захищали проекти і дослідження та проходили тестування з фахової майстерності. Із 67 педагогів, охочих узяти участь в обласному конкурсі «Учитель року-2019»,  оргкомітет відібрав 20 найкращих. Члени журі визначили у кожній із номінацій по 5 кращих конкурсантів, які взяли участь у фінальному етапі обласного туру конкурсу. Найбільше учасників було з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Гадяцького та Новосанжарського районів.

Переможцями конкурсу стали: у номінації «Вчитель інклюзивного класу» – вчитель початкових класів Піщанської гімназії Піщанської сільської ради  Кременчуцького району Тетяна Сідень, у номінації «Географія» –заступник директора з виховної роботи, учитель географії Комунального закладу «Полтавська спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів №2 Полтавської обласної ради» Леонід Мироненко, у номінації «Основи здоров'я» – вчитель основ здоров'я загальноосвітньої школи І-ІІІ  ступенів №2 Горішньоплавнівської міської ради Наталія Масляник, у номінації «Захист Вітчизни» – вчитель предмета «Захист Вітчизни» опорного закладу освіти «Сарська спеціалізована школа  І-ІІІ ступенів Гадяцької районної ради Іван Лисенко.

«Педагоги – це люди, які виконують особливу місію зі створення освітнього середовища і найголовніше, формування особистості. Хочу привітати кращих учителів. Те, що кожен із вас робить, не можна оцінити за один день. Дякую за ваше чутливе, відповідальне і творче ставлення до своєї професії», ­– зазначив голова облдержадміністрації Валерій Головко.

 «Взяти участь у конкурсі запропонував директор. Інклюзивний клас запрацював минулого року, він у нас один.  У мене одна дівчинка, це дитина з порушеннями слуху. Вона носить спеціальний апарат. Особливих вимог до викладання немає. Дівчинка вивчає всі предмети, як й інші діти. Але ми складаємо індивідуальну програму розвитку дитини, бо вона може встигати в одних предметах, а в інших відставати. Усі дисципліни викладають однаково для всіх діток», – зазначила Тетяна Сідень.

Іван Лисенко працює вчителем близько семи років.

«Закінчив Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка у 2011 році й пішов на службу до лав Збройних Сил України. Після служби почав працювати у школі та викладати «Захист Вітчизни». У своїх уроках використовую інтерактивні методи. Дітям це подобається. Використовуємо і мультимедійні проектори для навчання, створюємо презентації. Працюємо насамперед над патріотичним вихованням. Мої вихованці перемагали у змаганнях Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»)», – розповів Іван Лисенко.

Кращим учителям області вручили стрічки переможців, дипломи і грошові премії. Переможці конкурсу отримали додаткові винагороди від Полтавської обласної організації профспілки педагогічних працівників.