Previous Next

У Полтавській облдержадміністрації відбулася зустріч зі студентами Української академії лідерства

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Валерій Головко зустрівся зі студентами Української академії лідерства. Також із молоддю поспілкувались керівники профільних структурних підрозділів Полтавської облдержадміністрації, розповіли про особливості роботи департаментів та управлінь, які вони очолюють.

«Уже вдруге зустрічаємося зі студентами академії лідерства. Мені цікаво спілкуватися з ними. Вони дійсно хочуть бути лідерами. Розповідаємо їм про роботу органів виконавчої влади та престижність професії держслужбовця. Приємно, що студенти цікавляться нашою роботою. Можливо, частина з них після закінчення навчання зможуть поповнити ряди державних службовців. Ми почали з того, що презентували регіон загалом та показали, що людина може знайти своє місце, не виїжджаючи за межі країни, а реалізуючись у своїй державі. Складові роботи в органах державної влади –  самореалізація, можливість рухатися кадровим ліфтом та мотивація до роботи. Такі три компоненти задовольняють людину, яка хоче прийти, реалізувати і показати свої здібності», – розповів Валерій Головко.

Довідково. Українська Академія Лідерства – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 18 років. Програма допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію й розкрити лідерські якості.

Під час навчання й роботи студенти здобувають навички самопізнання, аналізу суспільних викликів, командної праці, комунікації, щоб краще зрозуміти себе, країну і світ, в якому ми живемо. Навчання для студентів є безкоштовним – кожен, хто успішно пройде відбір, здобуває ґрант, що покриє проживання, харчування, експедиції, страхування здоров’я тощо.

Академія була заснована у вересні 2015 році в Києві за підтримки інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund. Проект реалізується за підтримки Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Міністерства освіти і науки України. У 2016 році відкрилося ще чотири осередки – в Полтаві, Харкові, Львові, Миколаєві.

Цьогорічний набір осередку академії лідерства в Полтаві – молодь із 19 регіонів України.