Previous Next

В області посилять профілактичну роботу з дітьми щодо нещасних випадків

Надрукувати

Торік унаслідок надзвичайних ситуацій в області загинули 27 людей, постраждали – 104. Про це на апаратній нараді поінформував директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Артеменко. 

«Загальний аналіз виникнення в області надзвичайних ситуацій та небезпечних подій показує, що основними чинниками, які спричинили загибель людей (крім ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19), є дорожньо-транспортні пригоди – загинули 95 людей, пожежі – 62, нещасні випадки з людьми на воді – 39, воєнні дії – 24», – зауважив Олександр Артеменко.

Нещасні випадки найбільше трапляються через нехтування елементарними правилами поводженням з вогнем. Щодо нещасних випадків на воді, то загибель трапляється через вживання алкоголю та через нехтування правилами безпеки.

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін наголосив, що в області варто посилити роз’яснювальну роботу щодо попередження дорожньо-транспортного травматизму, правил пожежної безпеки й поводження на воді, особливий акцент у цій роботі – дитяча аудиторія.

«Департаментам освіти та з питань оборонної роботи, цивільного захисту даю доручення посилити профілактичні заходи та інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема серед дітей, щодо попередження травматизму й летальних випадків на воді, в ДТП та при поводженні з вогнем, – зазначив Дмитро Лунін. – Варто розробити додаткові заходи, спрямовані на зменшення летальних випадків та травмувань дітей».

Олександр Артеменко розповів про те, що профільний департамент здійснює організаційні й технічні заходи підтримання стану готовності територіальних систем централізованого оповіщення. Проводяться й заходи щодо модернізації системи оповіщення.