Previous Next

Для водоканалів Полтави і Кременчука придбали п'ять генераторів

Надрукувати

Комунальні підприємства водопостачання і водовідведення Полтави та Кременчука отримали п’ять генераторів різної потужності. Їх надали міжнародні партнери.

Сьогодні начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін оглянув один із цих генераторів на підприємстві «Полтававодоканал».

«Енергозабезпечення об’єктів критичної інфраструктури – пріоритетне завдання для області. Один із генераторів використовуватиме у роботі «Полтававодоканал» для забезпечення потреб понад 70 тисяч абонентів. Ворог неодноразово завдавав ударів по енергосистемі області. Ми реагуємо на ці виклики, працюємо, щоб вирішити питання забезпечення генераторами об'єктів критичної інфраструктури», – зазначив Дмитро Лунін.

Керівник офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) у місті Дніпро Юрій Руденко розповів, що генератори придбані за допомогою представництва Канади в Україні, Українського гуманітарного фонду та МОМ.

Як зазначив головний інженер підприємства «Полтававодоканал» Євген Забишний, така допомога вкрай важлива. Цей генератор за відсутності світла допоможе здійснювати перекачку стічних вод від третини міста до очисних споруд.

«Цей генератор дозволяє запустити наші насосні агрегати, які зможуть перекачувати значний об'єм стоків до очисних споруд, тим самим дозволяючи під час відключень світла користуватися міською каналізаційною системою, уникнувши аварійних скидів і як наслідок забруднення екології», – розповів Євген Забишний.

Ще чотири генератори різної потужності працюватимуть у Кременчуці. Їх роботу перевірив заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик. Він розповів, що загальний ефект від роботи генераторів на «Кременчукводоканалі» мають відчути 250 тисяч споживачів. Найголовніше, що у разі відключень світла підприємство зможе постачати не лише технічну воду, а й очищену, забезпечити місто питною водою.

«Нині ми на фінішній прямій опалювального сезону і вже готуємося до нового. Генератори дуже важливі для критичної інфраструктури. Дякую Міжнародній організації з міграції за те, що вона відгукнулася на потреби Кременчука. Місто є ключовим промисловим центром області й найбільше постраждало від ракетних ударів, – сказав Олексій Бруслик. – Цей опалювальний сезон був справжнім викликом для всіх нас, але завдяки спільній роботі успішно вдається його пройти. Продовжуємо працювати над тим, щоб закрити потреби в генераторах на інших об’єктах за рахунок бюджетів різних рівнів».