Держпродспоживслужба в Полтавській області продовжує контролювати формування цін на соціально значущі товари

Надрукувати

Протягом січня-лютого 2023 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області здійснили 6 позапланових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Із них в кожному виявлено порушення чинного законодавства.

Перевірки встановили завищення рівня роздрібних цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, а саме: борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), яйця курячі категорії С 1, батон, олію соняшникову рафіновану, в результаті застосування торговельної надбавки в розмірі від 10,2% до 48,5%, замість граничного 10%.

За наслідками перевірок до підприємств-порушників застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму 112,1 тис. грн. За допущені порушення 6 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 10,2 тис. Гривень.

Крім того, за результатами проведених заходів суб’єктам господарювання надано 3 приписи щодо усунення порушень державної дисципліни цін.

Звертаємося до мешканців області, якщо ви зафіксували необґрунтоване зростання ціни на соціально значущі товари повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Телефон цілодобової гарячої лініі Головного Управління Держпродспоживслужби Полтавщини: +38 (093) 3620536,

У робочий час – дзвоніть за номером  (0532) 606647.

Також ви можете подати електронне звернення на сайт Держпродспоживслужби dpss.gov.ua розділ контакти – зв’язки з громадськістю – звернення громадян – електронне звернення громадян.

 

 

Головне управління Держпродспоживслужби

у Полтавській області