Previous Next

Обласна організація Товариства Червоного Хреста України передала спецавтомобіль для медичних бригад Полтавського району

Надрукувати

Полтавський районний центр первинної медичної допомоги отримав спецавтомобіль для медичних мобільних бригад. Такі авто вже працюють у Кременчуці, Миргороді й Пирятині. Крім того, незабаром подібну машину доставлять до Хорола.

«Сам проєкт здійснюється за фінансової підтримки канадського Червоного Хреста. Спецавтомобілі задіяні мобільними медичними бригадами, щоб наблизити медицину в найвіддаленіші населені пункти, – розповіла голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна. – Бригади виїжджають до людей, яким важко пересуватися, які потребують допомоги, до колективних центрів, де зосереджена велика кількість переселенців. Є можливість прийняти пацієнта безпосередньо в авто або завітати до ФАПу. Медики також можуть приїхати за викликом до хворого додому».

Авто передали центру ПМСД для обслуговування громад Полтавського району. Складають графіки виїздів і надають послуги населенню. До мобільної бригади входять сімейний лікар, дві медичні сестри та водій. 

Червоний Хрест Канади здійснює повний супровід та фінансову підтримку роботи медиків: виплачує зарплату бригаді, відшкодовує витрати на пальне, обслуговує автівки й забезпечує ліками (більше 30 найменувань), які безкоштовно видають населенню. 

Спецавтомобіль укомплектований сучасним медобладнанням: є монітор пацієнта, дефібрилятор, холодильник для ліків, мобільні ноші для пацієнта та ін.