Previous Next

За рахунок приватизації державного майна на Полтавщині до державного бюджету залучено 90,8 млн грн

Надрукувати

Із вересня 2022 року в Україні розблоковано процедуру малої приватизації за новими правилами. Приватизація в області триває. За минулий рік успішно проведено 10 онлайн-аукціонів. До державного бюджету залучено 90,8 млн грн.

Про це повідомила начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Ірина Смірнова 6 березня на апаратній нараді в Полтавській ОВА.

«Найбільший об’єкт, приватизований у Полтавській області, – єдиний майновий комплекс державного підприємства «Жовтневий спиртовий завод» у Карлівці. Залучення коштів від приватизації цього активу становить понад 85 мільйонів гривень. Сума зарахована до державного бюджету», – розповіла Ірина Смірнова. 

За її словами, протягом 2022 року було проведено 33 онлайн-аукціони з передачі в оренду державного майна. 

«Регіональне відділення здійснювало контроль за укладеними договорами, загальна кількість яких – 453, у тому числі: 278 – комерційних; 175 – бюджетних. Загалом протягом минулого року до державного бюджету від оренди надійшло понад 22 мільйони гривень», – зауважила Ірина Смірнова. 

Станом на початок року в управлінні Регіонального відділення перебуває 227 одиниць державного майна, що розташоване на території Полтавської області. Це майно, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств під час приватизації. Серед таких об’єктів, 22 об’єкти цивільного захисту, в тому числі 17 захисних споруд, 4 інженерні споруди цивільної оборони, 1 комплект майна цивільної оборони.

Протягом 2023 року Регіональне відділення планує провести щонайменше 43 онлайн-аукціони з малої приватизації. Всі інвестиції, залучені до державного бюджету, спрямовують на підтримку Збройних сил України та обороноздатність держави.