Previous Next

На Полтавщині об'єкти критичної інфраструктури забезпечили 105 генераторами

Надрукувати

Для безперебійного функціонування об’єктів критичної інфраструктури області залучено 105 генераторів. Із них 32 – міжнародна технічна допомога, 19 – придбані за кошти обласного бюджету, 18 – місцевого бюджету, 36 – власні кошти підприємств.

Про це повідомив директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Едуард Рева 27 лютого, на щотижневій нараді в голови обласної військової адміністрації.

«Усі генератори залучатимемо для забезпечення безперебійної роботи підприємств теплокомуненерго та водопровідно-каналізаційного господарства. Минулого тижня надійшли генератори, які закупили за кошти обласного бюджету», – розповів Едуард Рева.

Крім того, він повідомив, що за останні два тижні на Полтавщині не було відключень світла: ні аварійних, ні погодинних. 

Також 14 лютого провели режимний день – вимірювали, скільки область споживає електроенергії за добу. За результатами – використання потужностей по області становить 728 МВт. Цей показник піде в основу розрахунків надання лімітів електроенергії на регіон.

Едуард Рева зауважив, що робота по залученню більшої кількості споживачів до графіків погодинних відключень триває. Наразі розроблено нові погодинні графіки відключень, в яких враховано 90% споживачів.