Previous Next

Наша спільна мета – змусити агресора поважати міжнародне право і відмовитися від своїх агресивних дій, – зустріч Володимира Гройсмана з Главою Уряду Норвегії Ерною Солберг

Надрукувати

 

Спільна мета всієї міжнародної спільноти – змусити країну-агресора поважати міжнародне право і відмовитися від своїх агресивних дій, повернутися в свої кордони, повернути полонених українських моряків і українські судна в Україну. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільної прес-конференції з Главою Уряду Норвегії Ерною Солберг. Глави урядів підбили підсумки перемовин, які відбулися сьогодні в Осло в рамках візиту Володимира Гройсмана до Королівства Норвегія.

«Ми провели плідні перемовини. Торкнулися всіх сфер співпраці. Ми маємо високий рівень політичного діалогу, а за минулий рік зафіксували також покращення економічних зв’язків, – сказав Володимир Гройсман. – Ми обговорили тему російської агресії. І я наголосив на тому, що необхідно змусити агресора поважати міжнародне право і відмовитися від своїх агресивних дій».

У свою чергу Глава Уряду Норвегії відзначила, що наші країни помітно активізували співпрацю з 2014 року. «І з тих пір ми повсякчас засуджуємо окупацію частини території України. І ми ретельно спостерігаємо за ситуацією в Азовському морі», – сказала Ерна Солберг.

Довідково

28 січня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман здійснив офіційний візит до Королівства Норвегія. Глава Уряду провів перемовини з владою, а також спільно з Главою Уряду Норвегії взяв участь у роботі Українсько-норвезького ділового форуму. Результатом форуму стало підписання попередніх контрактів на близько 1,5 млрд доларів США. Прем’єр-міністри також підписали спільну заяву про активізацію співпраці в енергетичній сфері, передусім у контексті розвитку «зеленої енергетики», ядерної безпеки та енергоефективності.

 

За матеріалами Єдиного веб-порталу

органів виконавчої влади України

Урядовий портал