Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема, зазначив, що ворог вкотре завдав ракетного удару по території області. Дві ракети Х-22 поцілили в об'єкт критичної інфраструктури у Кременчуці. Постраждалих і загиблих немає.
В ОВА провели круглий стіл щодо розвитку галузі будівництва. Керівництво області, народні депутати і представники будівельного бізнесу обговорили актуальні питання галузі в умовах війни. Мова йшла про законодавчі зміни, про стан сфери в регіонах, потреби та нові можливості, зокрема програму доступного кредитування житла «єОселя». Крім того, Дмитро Лунін та народні депутати Олена Шуляк, Олексій Устенко, Олексій Красов і Дмитро Нальотов оглянули територію, де триває облаштування модульного містечка для переселенців. Воно розраховане орієнтовно на 520 людей. Складатиметься з 240 модулів.
Полтаву відвідав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Побував у кількох навчальних закладах – дитячому садку, школі, ПТУ й виші. Поспілкувався з освітянами. Міністр високо оцінив рівень виконання завдань з організації навчання на Полтавщині.
Продовжуємо допомагати військовим. Спільно з волонтерами передали ще 5 автівок для бійців, які захищають Україну від ворога. Підтримка наших захисників і захисниць – незмінний пріоритет.
Затверджений новий графік погодинних відключень електроенергії на шість черг. Перевірити, в якій черзі тепер ваш будинок, можна на сайті підприємства. Там же  щодня у разі встановлення добових лімітів на споживання електроенергії публікуватимуть актуальний графік погодинних відключень.
Жителі Полтавщини активно обмінюють старі лампи розжарювання на нові LED у відділеннях «Укрпошти». Замінили вже більше 118 тисяч старих ламп.
17 лютого зранку в Полтаві зустрічали Потяг Єднання, який прямував через 9 областей. Всі охочі підписали унікальні листівки, які потяг доставив до Краматорська. Листівки передали захисникам і захисницям.
Три медалі – «золото», «срібло» і «бронзу» – завоювали боксери з Полтавщини на Всеукраїнському турнірі з боксу серед чоловіків та жінок «Кубок Києва».