Previous Next

На Полтавщині за останній тиждень збільшилася кількість хворих на COVID-19

Надрукувати

Протягом минулого тижня в області зареєстрували 357 нових випадків захворювання на COVID-19, порівняно з позаминулим тижнем ріст захворюваності – на 2,8%.

Про це зауважив директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак під час щотижневої наради в начальника обласної військової адміністрації Дмитра Луніна.

 «Найбільша захворюваність спостерігається у Полтаві – 185 людей, Кременчуці – 52, Горішніх Плавнях – 29. Якщо розглядати кількість одужаних, то за минулий тиждень це 302 людини, маємо мінус 4-4,5% від загальної кількості. Хворіють на сьогодні 586 людей. Якщо ми мали тенденцію зниження захворюваності, то нині маємо збільшення кількості хворих, – розповів Віктор Лисак. – Показник зайнятих ліжко-місць є сталим – лише 3,2%».

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОВА, найважливішим етапом залишається проведення вакцинації населення.  

«Із початку епідемічного підйому в області не припинялася робота з вакцинації від COVID-19 серед населення області. Загалом проведено 1 495 106 щеплень від COVID-19.»

Також Віктор Лисак зазначив, що ситуація з ГРВІ в області навпаки стабілізувалася, порівняно з минулим тижнем кількість випадків захворювання зменшилася на 13,5%.