Previous Next

Максим Калінін оглянув стан захисних споруд і пунктів незламності в Котелевській громаді

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін із робочою поїздкою відвідав Котелевську громаду. Ознайомився з роботою пунктів незламності й оглянув укриття в місцевій лікарні та освітньому закладі.

Загалом у громаді працюють 11 пунктів незламності. Одним із найбільш відвідуваних є прихисток, облаштований у приміщенні центральної бібліотеки. Пункт працює цілодобово, забезпечений генератором, інтернетом, є кава, чай, запас води, дитячий куточок. Приміщення має пічне опалення. Пункт незламності, який діє в школі №4, також має все необхідне на випадок екстрених ситуацій. У закладі є й укриття для учнів та персоналу.

«Укриття зробили влітку, перед початком навчального року. Воно розраховане на 355 людей. Облаштоване всім необхідним інвентарем. Також є вода, медичний куточок», – сказала начальник відділу освіти Котелевської селищної ради Інна Назарко.

Наразі в місцевій лікарні триває ремонт захисної споруди.

«Ми доклали всіх зусиль, щоб облаштувати укриття в лікарні. Воно розраховане на 1000 людей. Зараз воно готове майже на половину, працюємо далі, – розповіла голова Котелевської ТГ Тетяна Корост. – Вже зробили родовий зал, реанімаційну, палати для тяжко хворих (жіночі, чоловічі), плануємо розмістити терапевтичне і паліативне відділення».

Максим Калінін зауважив, що Котелевська громада у воєнний час дбає про безпеку та комфорт своїх жителів.

«Це одна з громад, де відкрили найбільше пунктів незламності. У них цілодобово працюють чергові, тож жителі можуть у період вимкнення світла за потреби зарядити телефон та в морози зігрітися, – сказав Максим Калінін. – Громада розвивається навіть у такі складні часи та дбає про безпеку своїх жителів. Облаштовують укриття в дитсадках, школах і лікарнях, ремонтують освітні заклади, планують реалізовувати нові проєкти. Своєю чергою надаватимемо підтримку громаді, спільно працюємо і працюватимемо на результат».

Також побували в першому ліцеї, де проведена перша черга реконструкції приміщення початкової школи в межах програми «Спроможна школа для кращих результатів». На 2022 рік планувалась II черга реконструкції – добудова спортзалу та благоустрій території. Тож обговорили з керівництвом громади можливість реалізації другої черги.