Previous Next

Робоча група з внесення змін до Стратегії регіонального розвитку Полтавщини розглянула пропозиції у сферах культури, туризму, молоді та спорту

Надрукувати

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи з розробки Стратегії регіонального розвитку Полтавщини. Провів його заступник начальника обласної військової адміністрації Максим Калінін.

Свої пропозиції презентували Департамент культури і туризму й  управління молоді та спорту ОВА. 

Як зазначила директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко, основними аспектами розвитку культурної галузі Полтавщини є збереження культурної спадщини регіону, популяризація й розвиток туристичних особливостей області. Окрема увага – шкільному, гастрономічному й активному туризму, забезпеченню доступності об’єктів туристичної інфраструктури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Начальниця управління молоді та спорту ОВА Марина Трохименко акцентувала на здоровому способі життя, підвищенні рухової активності, поліпшенні умов для занять спортом як основних векторах у формуванні здорового суспільства. Крім того, звернула увагу на питання патріотичного виховання молоді.

Після активних обговорень члени робочої групи визначилися з правками, які будуть враховані при внесенні змін до Стратегії.