Програма ЄС «Креативна Європа» оголошує конкурсні відбори для ЗМІ та представників креативних індустрій

Надрукувати

В межах програми Європейського Союзу «Креативна Європа» відкрито чотири конкурси для засобів масової інформації та представників різних культурних та креативних секторів в межах підпрограми «Міжсекторальна співпраця».

Про це повідомляє Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні.

Йдеться про чотири конкурси, а саме:  

Метою конкурсу є підтримка заходів, що сприяють адаптації ЗМІ до структурних та технологічних змін, зокрема через підвищення  свободи, різноманіття та плюралізму медіа-середовища, якості журналістики та медійної грамотності, зокрема в  цифровому середовищі. 

Дедлайн подачі заявок: 30 березня 2023, 18:00 за Києвом.

Конкурс спрямований на заохочення представників різних культурних та креативних секторів, включно з аудіовізуальним, розробляти та тестувати інноваційні рішення для завдань, які потенційно матимуть позитивний довгостроковий вплив на різні культурні та креативні сектори.

Дедлайн подачі заявок: 20 квітня 2023, 18:00 за Києвом.

Конкурс спрямований на підтримку високих стандартів медіа продукції через посилення міжнародної співпраці серед журналістів та медіа фахівців.

Дедлайн подачі заявок: 27 квітня 2023, 18:00 за Києвом.

Конкурс направлений на підтримку медійних організацій, що ведуть активну роботу у сферах, особливо важливих для демократії та розвитку громадянського суспільства.

Дедлайн подачі заявок: 27 квітня 2023, 18:00 за Києвом.

Детальніше з можливостями можна ознайомитись тут.

Довідково 

«Креативна Європа» – це програма ЄС, яка спрямована на фінансування проєктів та ініціатив, які націлені на зміцнення культурного різноманіття, а також відповідають потребам та викликам сектору культурних та креативних індустрій. 

Підпрограма «Міжсекторальна співпраця», як частина програми «Креативна Європа», сприяє співпраці між різними культурними та креативними секторами, а також охоплює напрямок новинних ЗМІ. На підпрограму припадає щонайменше 9% бюджету програми «Креативна Європа».

Євроінтеграційний портал