Previous Next

16 закладів дошкільної освіти Полтавщини отримають спеціальні набори для роботи вихователів

Надрукувати

Заклади дошкільної освіти області отримують спеціальні набори для роботи вихователів в умовах надзвичайних ситуацій в країні.

 «У кожному боксі – ігри для дітей раннього і дошкільного віку та канцтовари. Вони допоможуть організовувати якісне дозвілля для вихованців, зокрема під час перебування в укритті у разі повітряної тривоги, – зауважив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Ця допомога – результат участі 16 закладів із 9 громад області у проєкті, який організував всеукраїнський фонд «Крок за кроком» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ)».

Серед таких закладів і Супрунівський НВК.

«Наш заклад мав нагоду стати учасником проєкту підтримки дітей дошкільного віку, їхніх батьків та педагогів для забезпечення безпечного, якісного дошкільного виховання в умовах надзвичайних ситуацій в країні. Дякуємо організаторам за можливість вчитися і взаємодіяти,  за цікавий продуктивний захід, де ми отримали багато важливої та корисної інформації», – розповіла вихователь-методист дошкільного підрозділу Супрунівського НВК Світлана Шарлай, – і новий досвід, і отриманий кейс дуже актуальні, особливо коли виникають різні психологічні ситуації, викликані повітряними тривогами, тривалим перебуванням в укриттях. Ми використовуємо всі  засоби, щоб діткам було цікаво, корисно, психологічно комфортно».

У межах реалізації проєкту представникам закладу передали кейс, в якому є ігри для дітей раннього й дошкільного віку – ляльковий та пальчиковий театри, пірамідки, конструктор, шнурівочка з дерев'яних кубиків, а також канцтовари – кольорові олівці, воскові палички, фарби та кольоровий папір.

«У нашому закладі працює молодий, енергійний, творчий педагогічний колектив. Більшість наших вихователів є членами Всеукраїнської асоціації працівників дошкільної освіти. Щоб збагачувати свій педагогічний досвід і розширювати кругозір щодо виховання дошкільнят, наші вихователі прагнуть бути активними учасниками різноманітних освітянських заходів», – сказала заступник директора навчально-виховного комплексу Тетяна Максимова.

Супрунівський НВК складається з трьох структурних підрозділів. Зокрема, в садочку функціонує чотири групи – загалом 115 вихованців.

«Зрозуміло, що зараз складний період, непростий час, але колектив не стоїть на місці. Він намагається удосконалювати свою педагогічну діяльність, професійну підготовку, зокрема  й через участь у цьому проєкті, – зауважила директор Супрунівського НВК Оксана Таранець, – подібні проєкти мотивують нас і допомагають тримати високий рівень професійної підготовки».