Previous Next

У Полтаві відкрили оновлене урологічне відділення

Надрукувати

У Полтавській обласній клінічній лікарні імені М.В. Скліфосовського відкрили реконструйоване урологічне відділення. Воно розташоване на третьому поверсі головного корпусу медзакладу. На його модернізацію з обласного бюджету витратили 7 млн грн. Лікують там пацієнтів за новітніми методиками на сучасній апаратурі.

«У нас застосовують сучасні технології дробіння каменів, при запаленні нирок. Вже є чітко відпрацьований маршрут пацієнта. Нині значно зменшилася кількість операцій із видалення нирки. Апарат закупили кілька років тому, а зараз придбали розхідні матеріали для дроблення каменів у нирках. Процедура не з дешевих», – розповів головний лікар Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського Григорій Оксак.

У відділенні капітально відремонтували палати, операційну, їдальню. Повністю змінили свій вигляд кабінети та коридори лікувального закладу. А завдяки новим вікнам  та дверям пацієнтам взимку буде тепліше. Переслали й підлогу, яка має послугувати майже 50 років.  Оновили комунікації та меблі.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Головка, нині  питання модернізації обласної лікарні досить принципове.

 «72% населення області лікується в цьому медичному закладі.  Починали з 26%. І те, що витрачаємо на оновлення та модернізацію лікарні, ще раз є доказом, що ми взяли правильний курс.  Нині потрібно багато коштів, щоб повноцінно відновити всю лікарню. У нас є чітко розроблена дорожня карта і згідно з нею ми рухаємося. Сьогодні оглянули модернізоване урологічне відділення,  незабаром прийматимемо роботу в хірургічному. Цього року відновимо й приймальне та діагностичне відділення. І за два-три роки  повністю оновимо обласну лікарню. А ще до кінця 2019-го завершимо тепломодернізацію закладу», – зазначив Валерій Головко.

Урологічне відділення розраховане на 50 ліжок. Щороку там лікуються понад 16 тисяч пацієнтів.