• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У процесі відбудови України американський бізнес зможе вкотре продемонструвати силу вільного підприємництва – Андрій Єрмак на засіданні Національної асоціації торгово-промислових палат штатів

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний, що післявоєнна відбудова України стане викликом і можливістю для американських підприємців проявити свої найкращі загальновідомі якості. Про це він заявив під час онлайн-виступу на засіданні американської Національної асоціації торгово-промислових палат штатів (The National Association of State Chambers, NASC).

Невідомий об'єктАндрій Єрмак зазначив, що учасники цієї зустрічі чудово розуміють, що таке свобода, адже свобода особистості та підприємництва є ключовою умовою економічного розвитку США. Він зауважив, що й український народ століттями боровся за свободу, а тепер Росія знову прагне зламати наше життя та вирішувати, кому жити, а кого можна катувати чи просто вбити.

«Але російська агресія спрямована не лише на Україну. Росія системно атакує увесь демократичний світ і намагається зруйнувати світовий порядок. Підступне посилення енергетичної кризи у Європі, свідоме загострення продовольчої кризи у десятках країн заради шантажу, численні інформаційні та кібернетичні атаки – це частина російської війни проти цивілізації свободи», – наголосив керівник Офісу Глави держави.

На його переконання, сміливість українців і рішучість американців, які об’єднали союзників заради допомоги Україні, не дасть агресору жодних шансів.

 Андрій Єрмак укотре подякував американській владі, бізнесу та всьому народу за підтримку нашої країни та налаштованість на перемогу над агресором, яка буде спільним успіхом.

Керівник Офісу Президента зазначив, що агресор має бути обов’язково покараний за злочини, скоєні під час війни на території України. Надзвичайно важливо притягнути керівництво Росії до відповідальності за злочин агресії, і для цього має бути створений спеціальний міжнародний трибунал.

Крім того, Андрій Єрмак наголосив, що після війни у світі має з’явитися більш справедливий та безпечний для кожної людини новий порядок, на що й спрямована запропонована Президентом України Володимиром Зеленським формула миру.

Десять пунктів української формули миру передбачають радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну та екологічну безпеку, відновлення територіальної цілісності України та поваги до міжнародного права, недопущення ескалації у майбутньому, повернення українських заручників Кремля та відновлення справедливості.

«Але в нас попереду ще багато випробувань. Нам потрібно вигнати окупантів із нашої землі та повністю убезпечити себе та інші народи від повторення подібних актів агресії. Тому надзвичайно важливі не лише обсяги, а й темпи військової допомоги від наших союзників», – акцентував керівник Офісу Президента України.

Андрій Єрмак також нагадав про важливість посилення економічних санкцій щодо РФ, повного припинення співпраці з агресором, щоб усі американські та міжнародні компанії пішли з Росії.

Як зазначив керівник Офісу Глави держави, після війни Україна прагнутиме не просто відновити зруйноване, а побудувати нову сучасну країну за найкращими світовими стандартами й технологіями, повністю оновити енергетичну та соціальну інфраструктуру.

За його словами, уряд разом із найбільшими інвестиційними компаніями світу створює спеціальну платформу для залучення приватного капіталу для відновлення України.

Андрій Єрмак наголосив, що представники бізнесу добре знають, що кожна проблема дає нові можливості, тому той, хто прийде в Україну, матиме всі шанси стати одним із драйверів майбутнього світового зростання.

«Упевнений, американський бізнес точно має що продемонструвати, щоб бути корисним Україні та водночас отримати вигоду. Тож ви та ваші члени можете вкотре показати силу Америки та вільного підприємництва», – звернувся він до присутніх.

Офіційне інтернет-представництво Презиента

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk