Previous Next

В області планують модернізувати інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики

Надрукувати

У межах регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» в регіоні впровадили інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики. Нині в області встановлені та функціонують 42 вузли – 119 відеокамер.

Про це повідомив заступник начальника відділу цифрової трансформації Управління інфраструктури та цифрової трансформації ОВА Сергій Коломоєць на апаратній нараді в начальника ПОВА Дмитра Луніна в понеділок, 23 січня. 

«Торік за допомогою системи було розкрито 3400 тяжких та особливо тяжких злочинів, що становить 43,3% від усіх злочинів. Система доводить свою ефективність», – розповів Сергій Коломоєць. 

За його словами, відповідно до попередньо проведеного аудиту нині необхідно додатково встановити 119 вузлів відеоспостереження, зокрема 300 оглядових відеокамер та 300 камер інформаційно-транспортних систем. Планують це зробити у межах співфінансування: 50% – органи місцевого самоврядування, 50% –  Головне управління Нацполіції. 

Дмитро Лунін зазначив, що замовником і користувачем цієї системи є ГУНП у Полтавській області. 

«Ми плануємо виділити 20 мільйонів гривень з обласного бюджету, саме на збільшення кількості відеовузлів та ще необхідно додатково залучити кошти з громад», – додав очільник області. 

Заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко зауважив, що встановлення додаткових 119 вузлів інформаційно-транспортних систем забезпечить перекриття відеоспостереженням усіх основних доріг на території області. Всі громади, які братимуть участь у проєкті, зможуть отримати додатковий функціонал у розрізі своєї території.