Previous Next

Перший туристичний маршрут за QR-кодами створили у Полтаві

Надрукувати

Департамент культури і туризму облдержадміністрації презентував інноваційний пізнавальний інформаційно-просвітницький тур  «Полтавський період Симона Петлюри».

Екскурсія складається з 5 локацій Полтавою. Біля пам’яток, пов’язаних із життям та діяльністю Симона Петлюри, встановили  кам’яні таблички з QR-кодами.  Щоб скористатися інтерактивною екскурсією, потрібно відсканувати QR-код мобільним телефоном. На спеціальному сайті буде доступна інформація про об’єкт та шлях до наступної локації.

«Завдяки мобільному додатку можна сфотографувати код і перейти на сайт Департаменту культури і туризму облдержадміністрації. На сторінці є інформація про Симона Петлюру та ті об’єкти, що входять до інформаційного туру», – розповіла заступник начальника управління – начальник відділу туризму і розвитку музейної справи  Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Лілія Федорченко.

Першу табличку встановили біля місця садиби родини Петлюри по вул. Зигіна, 20. Наступні дві – біля Аграрно-економічного коледжу ПДАА по вул. Сковороди, 18 та Полтавської державної аграрної академії. Четверта локація – біля будинку Мстислава Скрипника. І закінчується екскурсія поруч з Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського.

«Екскурсія цікава не тільки для полтавців, а й для гостей міста. Адже турист не завжди може знайти екскурсовода.  А цим маршрутом може пройти будь-хто, в кого є сучасний гаджет. Це перша електронна екскурсія у Полтаві», – розповіла директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

В День Соборності новий маршрут випробували представники туристичних фірм та агенцій, студенти, викладачі та курсанти. Надалі екскурсія буде доступною для всіх, хто працює в туристичній галузі.