Previous Next

38 закладів освіти області, в яких проживають переселенці, отримають продукти харчування

Надрукувати

38 закладів освіти Полтавщини, в яких із перших днів повномасштабної війни проживають внутрішньо переміщені особи, отримають продукти харчування для приготування їжі. 

Ідеться про заклади обласного підпорядкування, а також чотири університети, які розташовані в Полтаві. Цю підтримку для переселенців, які проживають у МКП, надають уже не вперше.

«Відповідно до заявок закладам передають базові продукти: м'ясо, рибу, крупи, макарони, масло, олію, цибулю, моркву, картоплю, сир твердий, згущене молоко, чай, печиво. Загалом понад 61 тонну продукції. Її придбали за кошти обласного бюджету, – зауважив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Нині роботу з видачі проводить обласний центр соціальних служб, який перейняв цю функцію від Штабу з надання гуманітарної допомоги населенню».

Серед закладів, які отримали продукти харчування для місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, – Полтавський державний аграрний університет.

«На сьогодні в нас проживає близько 400 внутрішньо переміщених осіб. Протягом останніх пів року ця цифра незмінна. Ми забезпечили людей поселенням, харчуванням в їдальнях, за надходження роздаємо іншу гуманітарну допомогу, яка надходить для Полтавської області. Сьогодні отримуємо продукти харчування, які використовуватимуть працівники їдальні для приготування гарячих обідів для переселенців. Це дуже суттєва й необхідна допомога людям, які через військову агресію змушені були змінити місце проживання. Наближаємо перемогу разом», – сказав  проректор ПДАУ Олександр Галич.