Previous Next

Освітяни Полтавщини отримали для роботи 1114 хромбуків

Надрукувати

В область надійшли 1114 хромбуків. Це ноутбуки, які працюють на базі операційної системи Google Chrome. Техніку використовуватимуть учителі шкіл та викладачі закладів професійної освіти.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін розповів, що ці ноутбуки зручні й допоможуть проводити лекції та уроки.

«Ці хромбуки легкі, зручні, оснащені спеціалізованою операційною системою Google Chrome, що полегшує використання інструментарію від Google, роботу з презентаціями, таблицями, – розповів Дмитро Лунін. – Ми отримали цю техніку в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Ця допомога – результат співпраці обласної адміністрації з Міносвіти, Мінцифри, компанією «Google» та ЮНЕСКО. Вдячні нашим партнерам. Плануємо постійно оновлювати техніку у школах».

Заступник начальника ПОВА Ігор Панченко розповів, що хромбуки спрощують роботу освітян в умовах цифровізації: «Нині більшість закладів переходить на роботу в освітніх інформаційних системах. Тому хромбуки допоможуть вести електронні журнали, звіти, проводити навчання з використанням інструментів цифровізації».

Першочергово 95 хромбуків передадуть педагогам-переселенцям. Решту пропорційно розділять відповідно до загальної потреби педагогічних працівників у ноутбуках.