Previous Next

Реалізація державної інформаційної політики, популяризація української книги, інформування мешканців області із актуальних сфер життя – підбито підсумки роботи в інформаційній сфері за 9 місяців 2022 року

Надрукувати

Від початку повномасштабного вторгнення проти України робота в напрямі інформаційної сфери максимально спрямовується на протидію агресії, зміцненню авторитету України, підвищення рівня довіри суспільства.

На цьому акцентували підбиваючи підсумки виконання «Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на 2021-2023 роки» під час засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, цифрового розвитку, інформаційної сфери, зв’язків із громадськістю.

За словами директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОВА Вікторії Пилипенко, із метою максимального охоплення населення суспільно-важливою інформацією Департамент використовує найефективніші комунікаційні канали: телебачення, радіо, друковані ЗМІ; інтернет-видання, Telegram-канали, Facebook й Instagram-сторінки; зовнішню соціальну рекламу (білборди, сітілайти, вуличні екрани).

«У першу чергу, максимально оперативно інформація поширюється через власні офіційні канали. Від початку року на офіційному сайті облвійськадміністрації розміщено 4885 публікацій. На Facebook-сторінці опубліковано 5091 пост. Кількість підписників офіційної сторінки ОВА у Facebook наразі налічує понад 20 тис. підписників. Охоплення сторінки складає понад 1,3 млн», – зауважила Вікторія Пилипенко.

Також на сайті профільного Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОВА розміщено 4512 новин, на Facebook-сторінці опубліковано 5150 постів.

Функціонує Telegram-канал голови ОВА. Наразі він є головним інформаційним джерелом про події регіону, як для жителів області так і для журналістів. Також в Telegram діє  чат-бот начальника Полтавської ОВА, в якому жителі регіону можуть задати питання, висловити пропозиції чи проблеми. Із  початку його створення (з 12 квітня) опрацьовано понад 30 тисяч звернень.

У межах загальнодержавних інформаційних кампаній підтримуються загальноукраїнські проєкти. Серед яких: «Прихисток», «Ukraine Now and Forever»,  юридичний порадник для ВПО, охорона здоров'я під час воєнного стану,  запобігання торгівлі людьми під час війни…

Широко поширюється інформація про функціонування медіаплатформ: «Моя війна», «СпівДія», «Допомагай», «Знайди рідних», «Там, де вас чекають»…

Забезпечено сприяння в поширенні соціальної реклами.

Здійснюється широке інформування ВПО щодо дії в області щодо гарячих телефонних ліній, роботи центрів надання гуманітарної допомоги та соціальних послуг, в тому числі волонтерських осередків надання гуманітарної допомоги.

У 2022 році для реалізації ініціатив громадськості використовували новітні інформаційно-комунікаційні заходи, залучали волонтерів, громадські та інші організації.

«За ініціативою родин загиблих захисників України надано сприяння в організації та проведенні виставки «Янголи міста Марії», де було представлено портрети полеглих 112 азовців і коротких біографій із історіями перерваних війною життів. У співпраці з Полтавською філією «Укрпошта» за проєктом «Власна марка» організовано конкурс на ескіз марки «Гадяцьке сафарі». У Полтаві до Дня міста на центральній площі організували виставку захопленої і знищеної техніки окупантів. Забезпечено проведення аукціону «Перемога починається з тебе», де було представлено 100 унікальних лотів.Проведено низку заходів до 300 річчя видатного філософа Григорія Сковороди та 300 річчя українського подвижника Паїсія Величковського», – зауважила Вікторія Пилипенко.

Із метою популяризації української книги та книгочитання забезпечується випуск соціально значущих видань місцевих авторів. У 2021 році реалізовано 9 україномовних видавничих проєктів загальним накладом 2,28 тис. прим. на суму 900,0 тис. грн.

У 2022 році НРП-центром завершено рукопис тому 8 «Архітектура» 12-томної «ПОЛТАВІКИ. Полтавської Енциклопедії». Спільно з Полтавською обласною організацією Національної Спілки художників України видано ювілейний альбом до 50-річчя ПОО НСХУ. Підготовлено до друку мистецьку монографію «Галина Рідна. Живопис. Графіка» (укр., англ., нім, мовами). Ведеться робота з підготовки серійних ювілейних видань «Григорій Сковорода і Полтавщина», «Паїсій Величковський і Полтавщина».

Нині робота Центру зосереджена над підготовкою видання: «Українсько-російська війна. 2014–2022. Книга слави і пам’яті. Полтавська область». Закінчується робота над унікальним історичним довідником для ЗСУ та всіх захисників України – «Московія проти України».

Забезпечується підтримка суспільно значущих засобів масової інформації: газети для людей з інвалідністю «Сила духу»; журналу «Діє-Слово». «Полтавська літературна криничка для дітей і юнацтва», журналу «Полтавська криниця». У 2022 році ці видання представлені в електронному вигляді.