Previous Next

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин

Надрукувати

13 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. У ньому взяли участь начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін та його заступник Олексій Бруслик.

Обговорили питання виконання обласних програм «Ліси Полтавщини», фітосанітарних заходів із ліквідації регульованих шкідливих організмів, заслухали звіт директора обласного навчально-консультативного центру «Арготехнік» про роботу за рік та розглянули інші питання.

Про стан сплати й використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів різного рівня, доповіла заступник начальника управління з контролю за використанням та охороною земель, начальник відділу ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Оксана Лещенко.

«За період із 1 січня по 30 вересня 2022 року нараховано коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, майже 120 мільйонів і відшкодовано в добровільному порядку майже 119 мільйонів. Станом на сьогодні вже відшкодовано втрат на понад 140 мільйонів, – розповіла Оксана Лещенко. – Для об'єктивного ведення контролю ГУ Держгеокадастру у Полтавській області звертається до органів місцевого самоврядування з проханням надавати інформацію про вилучення земель і відшкодування втрат».

Також на комісії депутати обговорили низку питань, які можливо буде вирішити у майбутньому. Зокрема йшлося про модернізацію навчально-консультативного центру «Арготехнік», де навчають працівників сільськогосподарської галузі.

Заступник начальника ПОВА Олексій Бруслик акцентував на необхідності залучення інвесторів в область для будівництва заводу з переробки продуктів тваринного походження. Також члени комісії обговорили питання спрямування коштів на модернізацію протипожежної системи для лісового господарства.