На Полтавщині визначено черговість розчищення доріг взимку

Надрукувати

Для належного утримання автодоріг державного значення взимку розроблено карту-схему, де визначено черговості виконання робіт із чищення та обробки протиожеледними матеріалами проїзних частин.

Про це на апаратній нараді в Полтавській ОВА повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Полтавській області  Іван Краповницький.

В умовах обмежених матеріальних, фінансових та технічних ресурсів та відповідно до переліку доріг, роботи з очищення та обробки протиожеледними матеріалами доріг здійснюються наступним чином:

В першу чергу:

-  автодорога М-03 Київ-Харків-Довжанський;

-  автодорога М-22 Полтава-Олександрія;

-  автодорога Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук)-Маріуполь (на ділянці від смт Градизьк до межі Полтавської та Кіровоградської областей);

-  автодорога Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка;

-  автодорога Т-17-16 Хорол-Семенівка-Кременчук (через с. Бочки).

В другу чергу:

-  автодорога Р-11 Полтава-Красноград;

-  автодорога Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин.

На решті автомобільних доріг здійснюється розчищення проїзної частини та обробка протиожеледними матеріалами лише спусків, підйомів. Іван Краповницький зауважив, що територіальним громадам необхідно враховувати затверджену черговість виконання робіт.

Також для забезпечення проїзду в постійній готовності перебувають 83 одиниці дорожньої техніки. На випадок погіршення погоди буде задіянододатково 143 одиниці.

для боротьби із зимовою слизькістю всього було заготовлено 26945 тонн піщано-соляної суміш та 5192 тонни фрикційних матеріалів. За період з 17 листопада по 7 грудня на автомобільних дорогах загального користування державного значення було використано 2362 тонни ПСС.          

Для контролю стану доріг цілодобово працює диспетчерська служба.