Previous Next

У Полтаві розподілили кошти між обласними громадськими організаціями

Надрукувати

Понад мільйон гривень з обласного бюджету заплановано виділити місцевим громадським організаціям до кінця 2019 року.

На засіданні комісій з питань соціального захисту населення, ветеранів та учасників бойових дій Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації провели розподіл коштів на фінансову підтримку організаційної діяльності обласних громадських організацій осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на цей рік. 

«Всі організації, які подали запити отримають фінансування. Минулого року на фінансування громадських організацій з обласного бюджету  було виділено 963 тис. 100 грн. Використано 893,560 тис грн. Прикро, що склалася така ситуація, ми завжди намагаємося задовольнити запити організацій», – наголосила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Ніна Черняк.

Заступник начальника управління – начальник відділу комунікацій з громадськими об’єднаннями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Отич зазначив, що громадські організації не повинні затягувати з освоєнням коштів.

«Всі робочі моменти враховуються Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Цього року всі суми узгоджені з громадськими організаціями. Враховані всі пропозиції. Хочу акцентувати увагу керівників громадських організацій на такому : не залишайте видатки на останні два місяці, використовуйте гроші до листопада», - сказав Олександр Отич.

  За підсумками сьогоднішнього засідання комісії одноголосно погоджено розподіл коштів  в  сумі 1 млн 34 тис грн між 12 обласними громадськими організаціями осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2019 рік.

Бюджетні кошти можуть спрямовуватися лише на забезпечення організаційної діяльності громадських організацій.