Віктор Лисак: Медзаклади мають подбати про невеликі генератори для збереження вакцини

Надрукувати

За тиждень на Полтавщині зменшилася кількість захворювань на COVID-19 на 34% (449 нових випадків). Госпіталізація теж суттєво знизилася, нині в лікарнях області перебуває 93 пацієнта, серед них 14 дітей.

«Із 31 медичного закладу, визначеного для лікування COVID-19, сьогодні повноцінно працює інфекційна лікарня. Ще в 13 закладах області перебуває від 1 до 9 пацієнтів, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації Віктор Лисак 28 листопада на апаратній нараді. – Тому будемо переглядати маршрути пацієнтів, щоб якісно викоростовувати ресурс медзакладів».

Разом із тим на високому рівні в області залишається смертність від коронавірусу. Минулого тижня померло 7 пацієнтів. За словами Віктора Лисака, у більшості померлих була виявлена супутня патологія, 99% не мали жодного щеплення від COVID-19.

Відпрацьований механізм надання медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають у гуртожитках, дитячих садках, школах тощо, де є великий ризик розповсюдження вірусної інфекції. Передбачено виділення окремих приміщень для ізоляції хворих.

В області продовжується робота з вакцинації від COVID-інфекцій серед населення. На сьогодні проведено 1 466 852 щеплення, за останній тиждень вакциновано 3469 осіб.

«Зараз найголовніше – це безпека, контроль за збереженням вакцини. Тому лікарні мають подбати про невеличкі генератори, щоб забезпечити всі умови для зберігання вакцин, інсуліну та інших медикаментів при перебоях з елекропостачанням», – підсумував Віктор Лисак.